Zelf aan de slag

Op deze pagina geven we je een aantal tips over wat je zelf kunt doen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en/of het duurzaam opwekken van energie.

Nomineer iemand voor de duurzaamheidsprijs of dien een idee of plan in voor het Stimulerings- en innovatiefonds Duurzaamheid.

Bekijk de mogelijkheden van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) voor woningeigenaren.

Neem contact op met het Agem Energieloket voor al je vragen over energiebesparing, het verduurzamen van je huis en het thuis opwekken van duurzame energie.

Vraag een (gratis) bezoek aan van een energiecoach en krijg inzicht in je energieverbruik en handige tips om energie te besparen.

Via de Toekomstbestendig Wonen regeling kun je je woning isoleren, zonnepanelen plaatsen, een asbest-dak verwijderen en/of aanpassingen doen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Ga je een nieuwbouw woning (laten) bouwen? Lees de folder 'Nieuwbouw zonder aardgas' (pdf, 849 kB).

Wil je je bedrijf verduurzamen en besparen op je energiekosten? Het Winterswijk Onderneemt Duurzaam programma van de lokale ondernemersverenigingen kan je verder op weg helpen.

Kijk op de beleid & uitvoering pagina welke (gemeentelijke) regelingen, subsidies en leningen er zijn.

Neem contact op met Agem als je aan de slag wilt met het lokaal opwekken van energie of een groene energieleverancier zoekt.

Kijk voor nog meer duurzame tips en adviezen op de website van Milieu Centraal en en de landelijke Iedereen doet wat campagne.

Cookie-instellingen