Nieuws

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"195720"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk de nieuwspagina voor alle nieuwsitems.

Activiteiten

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"195420"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk de agenda voor een overzicht van alle activiteiten.

Verenigingen

In 2030 wil de Gemeente Winterswijk energieneutraal zijn. Dit is ook voor verenigingen interessant omdat door energiebesparing en het opwekken van duurzame energie de kosten van de energierekening vaak omlaag gaan. Zo blijft er meer geld over voor de activiteiten waarvoor de stichting of vereniging is opgericht. Op dit moment zijn er gemeentelijk en landelijk verschillende ondersteuningsmogelijkheden voor verenigingen die willen verduurzamen.

Gemeentelijke ondersteuning

Gemeente Winterswijk heeft een stimuleringslening voor maatschappelijke organisaties om te gebruiken voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen. Het Agem Energieloket kan hier meer informatie over geven.

Als u als vereniging vragen heeft over verduurzaming of meer informatie wilt over regelingen kom dan langs bij Centrum Duurzaam Winterswijk in het Raadhuis of neem contact met ons op.   

Landelijke ondersteuning

De Groene Club of Sportstroom bieden een gratis verduurzamingstraject aan voor sportverenigingen. Dit gaat om een energiescan, het maken van een plan van aanpak, financiering, offertes, realisatie en monitoring.

Om de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties te stimuleren, kunnen amateursportorganisaties landelijk subsidie aanvragen. Voor energiebesparende maatregelen of activiteiten om de toegankelijkheid van de accommodatie te verbeteren, kan aanvullende subsidie worden verstrekt.

Cookie-instellingen