Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week van 11 tot en met 17 september. Iedereen die eet kan meedoen. Door je eten slim te bewaren en zo de aarde te sparen. Een simpele daad voor een beter klimaat! Ga snel aan de slag met de verspillingsvrije tips op www.samentegenvoedselverspilling.nl/verspillingsvrijeweek en voorkom voedselverspilling!
In het nieuws
Nel Schellekens uit Winterswijk - ook wel 'van-kop-tot-kont-chef' genoemd - probeert scholieren en toekomstige koks bewust te maken en ze te leren hoe te koken zonder voedselverspilling. Het NOS -journaal bracht dit deze week onder de aandacht. Quote van Nel Schellekens: "Ik gooi niks weg. Pitten, schillen en klokhuizen kun je niet zo eten, maar het is goud omdat het geur, kleur en smaak heeft. Mijn pitten en schillen worden azijnen, en groentenresten worden mijn bouillon. Mensen gooien nog altijd veel weg, maar ik vraag me af: waarom doe je dat? Het is zo lekker". Ook het AD besteedde ter gelegenheid van de verspillingsvrije week een artikel aan de tips van Nel Schellekens.