De gemeente Winterswijk vindt duurzaamheid heel belangrijk. In 2030 wil de gemeente namelijk energieneutraal zijn. Dat betekent dat er in 2030 evenveel energie duurzaam moet worden opgewekt als er wordt verbruikt.
Dit heeft veel positieve gevolgen voor de toekomstige generatie(s). Alleen: wat vinden jongeren nu zelf van duurzaamheid en wat doen ze nu al? Speciaal om deze vragen te beantwoorden organiseren vier actieve jongeren een thema-avond om hun kijk op duurzaamheid te delen met geïnteresseerden.
Maud Schut vertelt op deze avond over haar profielwerkstuk. Zij heeft onderzoek gedaan naar hoe je het best om kunt gaan met klimaatverandering op lokaal niveau. Ze vertelt over wat de verwachte veranderingen zijn, welke gevolgen dit heeft op de Achterhoek en welke maatregelen de gemeente en inwoners van Winterswijk kunnen nemen.
Li-Hao Heutink, Noëlle de Jong en Veerle Bouma vertellen wat zij al doen aan duurzaamheid. Ze vertellen over de Energietafel, de activiteiten die ze hebben uitgevoerd en over wat zij in de toekomst nog gaan doen op het gebied van duurzaamheid.
De jongeren zullen het publiek uitdagen om mee te denken over duurzaamheid en de klimaatproblematiek. Het wordt een avond met een frisse en jonge blik op een volwassenen onderwerp.
Lancering online platform Duurzaamheid
Na de presentatie van de jongeren lanceert wethouder Wim Elferdink een online platform over Duurzaamheid. Als samenleving zijn we ons steeds bewuster van het belang van duurzaamheid. Steeds meer particulieren en bedrijven willen duurzamer leven en ondernemen ook actie. Ook de gemeente heeft hierin haar rol. Het platform is een digitaal plein, bedoeld om kennis over duurzaamheid en de energietransitie lokaal te delen en ervaringen en ideeën uit te wisselen.