Tijdens de informatieavond is door de gemeente en de stichting Asbesttrein ingegaan op vragen als:
- Wat komt er kijken bij de sanering van een asbestdak, wat zijn de kosten voor een nieuw dak, wat mag je zelf doen en hoe zit het met de wetgeving?
- Wat zijn de mogelijkheden voor bijvoorbeeld nieuwbouw, sloop, verbouwen, een andere (woon)bestemming, een extra bouwkavel of woning enzovoort?
- Zijn er subsidies, leningsvormen, sloopfondsen?
- Wat is de rol van verzekeraars en banken bij moeilijk verzekerbare gebouwen en wat zijn de mogelijkheden als je wilt overstappen naar een andere verzekering?
- Zijn zonnepanelen interessant?
Inwoners zijn geïnfomeerd over alle aspecten van het saneren van asbestdaken en keuzes die gemaakt kunnen worden. De stand van zaken m.b.t. de wetgeving rondom het asbestdakenverbod en de mogelijke ondersteunende maatregelen zijn besproken. Er is uitleg gegeven over de mogelijkheden via de Stichting Asbesttrein, de werkwijze met voorgeselecteerde asbestsaneerbedrijven en inventarisatiebureaus en de prijzen/voorwaarden.
Gratis advies-keukentafelgesprek
Tijdens de informatieavond konden inwoners zich aanmelden voor een vrijblijvend keukentafelgesprek om de eigen situatie goed in beeld te brengen. 29 inwoners hebben gelijk van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Een onafhankelijk adviseur van de Asbesttrein komt dan kosteloos thuis om de situatie ter plekke te bekijken en de mogelijkheden (bv. saneren, keuze nieuw dak, sloop, herbestemmen en/of verbouw) te bespreken.
Meer informatie
Voor vragen over of het aanmelden voor de Asbesttrein kun je contact opnemen met Anton Legeland (06-20452208 / anton.legeland@asbesttrein.nl) of Koen Nieuwenhuis (06-30684816 / koen.nieuwenhuis@asbesttrein.nl).
Heb je vragen of opmerkingen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Ruurd Woolderink, telefoonnummer (0543) 543 543 of stuur een email naar asbest@winterswijk.nl.