Meet-up Duurzaamheid in Theater De Storm groot succes!

10-10-2018 3976 keer bekeken 0 reacties

Meepraten over energieneutraliteit in 2030, een informatiemarkt en zelf sap maken, er was van alles mogelijk tijdens de Meet-up Duurzaamheid van 8 oktober.

De gemeente Winterswijk en de Energietafel organiseerden 8 oktober de Meet-up Duurzaamheid. In het middagprogramma was er een forumdiscussie tussen verschillende organisaties uit Winterswijk. De centrale vraag bij deze discussie was “Wat ga jij morgen doen aan de energietransitie?”. Verschillende organisaties werden flink aan de tand gevoeld door leerlingen van het Gerrit Komrij College. Ook gaven enkele voorlopers een presentatie over de acties op gebied van duurzaamheid binnen hun bedrijf, woonhuis of school.

Green Deal

Aan het einde van de middag tekenden de sprekers de ‘Green Deal’, een deal waarin de afspraken en doelen zijn benoemd van de middag. Zo is onder andere afgesproken dat er op 21 november een kennisavond wordt georganiseerd voor bedrijven, dat er meer zonnepanelen worden geplaatst in het buitengebied, dat woningcorporatie De Woonplaats het aantal te verduurzamen woningen in vergelijking met vorig jaar verdubbelt en dat de leerlingen krijgen de mogelijkheid om de duurzaamheid binnen hun school te verbeteren. De leerlingen gaven uiteindelijk een boodschap mee aan de aanwezige organisaties: “Het is noodzakelijk dat u ook maatregelen neemt voor een gezondere wereld, zodat wij als jongere generatie over 30 jaar ook nog een leefbare planeet hebben.”

Avondmarkt

Op de avondmarkt konden de ruim 200 bezoekers informatie inwinnen over verschillende duurzaamheidsaspecten. Bij de kraam van Nijland en Kingspan was er informatie te vinden over verschillende isolatiematerialen. Bij de stand van het verduurSaam Energieloket konden bezoekers afspraken maken met een energiecoach en mogelijkheden voor subsidies verkennen.
 De Woonplaats, het Waterschap en Energieke Buurtschappen stonden er met informatie over duurzaamheid binnen hun vereniging of organisatie en bezoekers kregen handige tips.
 Voor monumenteigenaren vertelde Huis en Erfgoed Collectief meer over de specifieke energiescan voor monumenten. Ook voerden de lokale voorlopers de hele avond persoonlijke gesprekken over duurzaamheid.

Bezoekers die na de markt nog energie over hadden, konen bij Staring Educatie een verfrissend sapje maken op de sappentrapper. De gemeente Winterswijk en de Energietafel kijken terug op een succesvolle en leerzame dag.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen