Kleine windmolens in Winterswijk: alle ins en outs

16-07-2021 1443 keer bekeken 0 reacties

De Energietafel Winterswijk heeft onderzoek gedaan naar de technische details en het economisch rendement van een kleine windmolen.

Volgens de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht is een kleine windmolen tot maximaal 25 meter tiphoogte een bouwwerk. Er is een omgevingsvergunning nodig om er één te realiseren.

Onlangs is in Winterswijk een beleidskader kleine windmolens aangenomen, waarin exact staat aangegeven wat nodig is om een omgevingsvergunning te verkrijgen: https://www.werkaanwinterswijk.nl/duurzaamheid/uitgelicht/energietafel/energietafel+documenten+openbaar/HandlerDownloadFiles.ashx?idnv=2007557

Enkele details
Uit het onderzoeksrapport blijkt dat dergelijke windmolens een vrij laag rendement hebben in het Winterswijkse landschap. De opmerking wordt gemaakt dat één grote windmolen vergelijkbaar is met de opbrengst van 300 tot 400 kleine windmolens. Verder staat in het rapport dat de advieskleur voor de mast groen is, de gemeten geluidsbelasting ruim binnen de normen valt en de investeringskosten tussen de € 50.000,- en € 60.000,- bedragen.

Lees het volledige onderzoeksrapport van de Energietafel Winterswijk (pdf, 377 kb): https://www.werkaanwinterswijk.nl/duurzaamheid/uitgelicht/energietafel/energietafel+documenten+openbaar/HandlerDownloadFiles.ashx?idnv=2007558

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen