Dat gesprek over wat Winterswijkers aan het hart gaat is belangrijk, vertelt Te Voortwis: “Want gebiedsorganisaties buigen zich samen met gemeente en provincie over onderwerpen, die al een tijd hoog op de politieke agenda staan. Onderwerpen zoals stikstof, klimaat, energie, natuurbeheer en waterhuishouding. De werkgroep vindt het van groot belang dat mensen uit het gebied zich herkennen in de communicatie hierover en hierin ook zelf een rol willen vervullen. “
Betrokkenheid, kennis en liefde
Betrokkenheid is volgens Te Voortwis een sleutelwoord: “Betrokkenheid voelen heeft voor ieder persoonlijk vaak een net andere insteek. Dát uitvinden met elkaar is waar het in ‘De Ontmoeting’ om gaat. Iedereen eerst erkennen voor hoe jij wilt bijdragen aan een leefbare omgeving. Dat kan beginnen met de persoonlijke vraag wat jij bijzonder vindt aan waar je woont en wat je bezighoudt. Tot en met de vraag hoe je de volgende generatie wilt uitnodigen: hoe je hun zowel de noodzakelijke kennis als de liefde voor het gebied wilt meegeven. En omdat er eerst naar jou gevraagd wordt kunnen de grote gebiedsvraagstukken, die we dan ook op de agenda zetten, meer voor je gaan leven.”
Levende ervaring en creativiteit
De Werkgroep Ontmoeting trekt voor het bepalen van de communicatiestrategie nauw op met het communicatieteam rond de Gebiedsaanpak Vitaal Platteland Winterswijk. “Belangrijk is hoe we met alle gebiedsvertegenwoordigers, waaronder met name ook Jong WCL, de verschillende doelgroepen het beste bereiken en met welke communicatiemiddelen. In de wetenschap daarbij dat jongere generaties graag hun fantasie en creativiteit willen inzetten om complexe informatie te verwerken. Denk aan verhalen, aan beelden, de levende ervaring en welke creatieve insteek maar helpt. Dit mooi samenvatten voor elkaar biedt tegelijk een unieke mogelijkheid om het oude naoberschap, waarin álle generaties meedoen, een eigentijds gezicht te geven!”